16 Mart 2008 Pazar

Bu sitede Novruz Bayramı ile ilgili her şeyi bulacaksınız


İzmir Azerbaycan Kültür Merkezi bu yıl Novruz Bayramını 1. Azerbaycan Novruz Festivali adıyla, 7 günlük bir etkinlik ile kutluyor.

Neden?

Novruz Bayramı Azerbaycan Türklerinin, Azerbaycanlıların, Azerilerin (Türkiyedeki adlanışıyla) tek milli bayramıdır. Binlerce yıldır kutlanan bu bayram, Azerbaycanlıların en çok önem verdiği bayramdır.

Kültür Merkezimiz, Azerbaycan Kültürüne sahip çıkmak, bu kültürü tanıtmak, yaygınlaştırmak, gelecek nesil kuşaklarımızda yaşatmak amacıyla kurulmuştur.

Bir halkın, bayramları, onun, en önemli kültürel değerlerinden biridir.

Bu anlamda Novruz Bayramı'da derneğimizin sahip çıkması, tanıtması, gelecek kuşaklarımız tarafından tanınmasını sağlamak amacıyla bu bayramı en geniş şekilde kutlayacak, tanıtacak ve yayacaktır.

Bu amaçla bu site yaratılmıştır. Önümüzdeki süreçte Novruz Bayramı ile ilgili, aklınıza gelen herşeyi Türkiye Türkçesiyle bu sitede bulabileceksiniz.

Bu siteyi sizler de katkı yapabilirsiniz. Novruz Bayramı ile ilgili, bu sitede yayınlanmasını istediğiniz her yazıyı, bilgiyi, fotografı bize gönderin. mail adresimiz cemalmehmethan@yahoo.com

Hiç yorum yok: